Deka do autosedačky - je nutná?

Sedí vaše dítě v autosedačce v zimní bundě?

Ve skutečnosti, můžete dítěte vystavovat nebezpečí. Doporučujeme mu proto bundu určitě svlékněte, ochráníte jeho zdraví a možná i život.

Pokud má totiž vaše dítě bundu, bezpečnostní pásy nelze dostatečně utáhnout, čímž nepřiléhají a může se stát, že při nárazu nebo prudkém brzdění dítě ze sedačky doslova vyletí, jak to dokazuje i následující crash test: https://www.youtube.com/watch?v=V7bTQsU_4Mo

Stejně tak dospělí by si měli v autě vždy sundat bundu dolů. Pokud tak neučiní, v případě nárazu se zvyšuje například riziko poškození vnitřních orgánů.

  DEKA DO AUTOSEDAČKY

 

Bezpečná cesta pro novorozence, batole či dítě autem je cesta bez bundy

Chcete-li své dítě bezpečně přepravit v autě, řiďte se doporučeními a při cestování autem bundu svlékněte. Koncem jara a léta na tom není velký rozdíl. Problém začíná, když počasí venku volá po teplém svrchním oblečení. Starší dítě lze přikrýt dekou a problém je vyřešen. Bohužel, oblékání a svlékání novorozence v autě může být náročné na realizaci a také představuje riziko nachlazení a nemoci. Odtud pochází nápad, jednoduchý a geniální zároveň, přepravovat nejmenší batolata ve speciálních dekách, které nahradí teplou kombinézu! Zavinovačka do sedačky v místě, kde se dítě opírá zády, má vyčleněné otvory, přes které se mají provléct a správně upevnit bezpečnostní pásy – tak, aby těsně přiléhaly k hrudníku dítěte.

 

Deka do autosedačky
Deka do autosedačky vznikla na podnět doporučení výrobců autosedaček a odborníků na bezpečnost aut nezapínat pásy vašeho dítěte na bundě. Správně zapnuté pásy jsou pevně utaženy a těsně přiléhají k hrudníku. Pásy umístěné přes bundu nebo overal brání jejich správnému zapnutí. I když se zdají být těsné, v případě kolize a obrovské síly působící na tělo se mohou uvolnit. Dítě může být v případě silného nárazu vymrštěno dopředu. Navíc při nárazu nebo dokonce náhlém brzdění mohou pásy navlečené na kluzkém vrchním oděvu sklouznout a dítě také není chráněno.

Deka do autosedačky usnadní život mnoha rodičům! Pokud je bezpečnost vašeho dítěte vaší nejvyšší prioritou a chcete se ujistit, že zůstane v nadcházejících měsících v teplíčku a bude během cestování v bezpečí, pak je tento produkt ideálním řešením. Naše deka/zavinovačka udrží vaše dítě v teple a pohodlí v autosedačce, ochrání ho před chladem při pohybu a navíc jej udrží v teple na procházce nebo v obchodě. Je nepostradatelným prvkem každé podzimní a zimní výbavičky.

deka do autosedačky bonybon sk 

Deka chrání před přehřátím

Neustálé oblékání a svlékání dítěte je dost únavné a pro kojence či novorozence je to dokonce nemožné. A to je další výhoda dek do auta! Připevníme zavinovačku do sedačky, přestavíme pásy, vložíme miminko, zapneme pásy a je to !!! Dítě je připraveno na cestu autem a zabráníme tak i přehřátí miminka. Asi není nic horšího během dlouhé jízdy autem než zpocené, uplakané a podrážděné dítě. Přehřátí také představuje vysoké riziko nachlazení.

  

Do jakého věku mám používat deku do autosedačky?

Deky do autosedačky jsou určeny pro miminka do cca 8-12 měsíců (do velikosti oblečení 80/86), takže budou používány 2 sezóny. Pokud se vám miminko narodí na jaře, spací pytel se sejde i v podzimním a zimním období. Pokud se narodí na podzim, potah se bude používat až do léta. Za povšimnutí stojí, že kolem 1. roku života se sedačka 0-13 kg mění za větší.

 

Fusák do autosedačky i do kočárku

Nespornou výhodou našich fusáků je, že se hodí do hlubokých i sportovních kočárků. Proto se v jarním a podzimním období osvědčí jako přechodný spací pytel do kočárku. Zapínají se na praktický zip, který zabraňuje případnému odkrytí. Mají praktickou kapuci, která chrání hlavičku dítěte před větrem. Fusák do autosedačky má nadýchanou bezpečnou výplň, která miminku poskytuje optimální teplo.

fusák do autosedačky

 

Vyplatí se koupit deku nebo fusák do autosedačky?

Samozřejmě, že to stojí za to! Jeden produkt řeší několik problémů, které usnadňují život rodičům:

- bezpečná jízda v autě (umožňuje správné zapnutí bezpečnostních pásů)

- pohodlná cesta (bez rizika nachlazení a přehřátí)

- rychle a pohodlně (bez únavného nošení kombinézy)

- můžete využít i jako podložku na hraní či cestování

Doporučujeme použít zavinovací deku, bude nutná při odchodu z nemocnice. Novorozenecká vložka by měla být namontována na zavinovačce.